· Over mij ·

Sahrona

Founder – Healer – Soulguide – Intuïtie expert

Ik krijg wel eens de vraag, wanneer begon jouw spirituele reis?
Daar is geen vast tijdstip aan vast te knopen, want eigenlijk maken we allemaal (onbewust) een spirituele reis. We zijn namelijk in essentie allemaal een spiritueel wezen met een menselijke ervaring. Toch had ik vanaf kleins af aan al veel affiniteit met spiritualiteit. Ik struinde het liefst alle New Ages winkels af en verzamelende steentjes en dromenvangers. Die interesse was er vanuit nature maar waarschijnlijk ook niet zomaar.. want tegelijkertijd was ik een onwijs gevoelig en sensitief meisje, die haarfijn alles aanvoelde van haar omgeving. Gevoelig voor voeding (lees: eczeem, voedingsintoleranties, allergie) maar ook onwijs gevoelig voor haar omgeving. Zo kon mijn moeder niet eventjes met mij naar de stad, ik voelde alles haarfijn aan. Om de 3 minuten ervaarde ik andere emoties en kon exact vertellen hoe mensen dachten, voelden en vooral wat er niet werd uitgesproken. Een opmerkzaamheid en gevoeligheid die niet altijd werd gewaardeerd.
Onbegrepen en lastig, zo werd ik als jong kind ervaren, het is natuurlijk helemaal niet gepast als je als kind de vriendin van je moeder aanspreekt en vraagt waarom ze die ochtend ruzie had met haar man… En met de wijsheid van nu, valt alles op z’n plek, ik was voorloper op de ‘nieuwetijdskinderen’.

Jaren lang zijn mijn superpowers (zo noem ik ze nu), onderdrukt door Ritalin en concerta door de populaire stempel; ADHD. Want ja, niet handig een meisje die alles aanvoelt en daar niets mee kan. Zulke kindjes worden vaak of heel druk, of extreem rustig. De ritalin heb ik van mijn 11e tot 18e levensjaar geslikt, hierdoor heb ik een groot deel van mijn jeugd niet bewust kunnen meemaken en werd ik vooral afgevlakt, en werd het eigenlijk alleen maar ingewikkelder om mijn gaves te omarmen en te zien.  Op mijn 18e las ik een artikel over ADHD en voeding. Ik ben me toen compleet gaan verdiepen in natuurvoeding en suikervrij eten. Ik kon per direct (met veel tegenzin van mijn psycholoog) stoppen met de medicatie. Ik viel 38 kg af en voelde me super fit. Inmiddels heb ik een andere kijk gekregen op diagnoses zoals ADHD. Voeding was een grote sleutel in meer rust ervaren als kind, de sensitiviteit en gevoeligheid bleef, maar de ‘scherpe randjes’ werden er zeker mee weggehaald. 

Ik geloof dat alles in het leven je iets komt vertellen of een wijsheid komt overbrengen.
Ik geloof daarom ook dat vrijwel alles omkeerbaar is, zolang je de juiste sleutel weet te pakken.

Nadat ik mijn leven helemaal had omgegooid ontmoette ik in 2014 mijn man en kort daarna startte ik mijn eigen biologische & holistische schoonheidssalon. In deze periode werd mijn interesse voor spiritualiteit, bewustzijn & mindset steeds groter. Ik begon mijn spirituele gaves steeds meer te (h)erkennen, en ontwikkelde mijzelf hier verder in. Ik volgde opleidingen als Energetisch healer, chakra healing, reiki, pranic healing, mediamieke ontwikkeling, intuïtieve ontwikkeling, maar ook kruidengeneeskunde, bachbloesem, aromatherapie en nog veel meer.

Een prachtige ontwikkelingsreis waarin ik ontdekte dat het geen nieuwe kennis was maar vooral een herinnering van iets wat ik altijd al wist. Al deze opleidingen brachten mij ook meer zelfkennis, persoonlijke ontwikkeling, en het beheersen van mijn gaves zodat ik niet elke avond uitgeblust was door alles wat ik zag, voelde en ervaarde.

In die tijd (2017) werd ik ook moeder van mijn eerste kindje Sepp, een kopie van mij en het moederschap bracht mij nog dichter bij mijn eigen kracht. Ik voelde al een lange tijd dat ik zoveel meer te brengen had op de wereld dan alleen Holistisch Schoonheidsspecialiste maar wat?! en vooral hoe? Ik draaide tenslotte een mega succesvolle zaak en had een geweldig inkomen, waarom zou ik dan stoppen op basis van een gevoel : Ik heb veel meer te brengen.. 

And when you don’t listen.. the universe will help you a little more. 

Zodoende werd ik eind 2019 zwanger van een heldere ziel. Een ziel die hier niet kwam om fysiek geboren te worden werd snel duidelijk. Ik kreeg 2 dagen na de conceptie een ‘prenatale depressie’. Ik wist niet dat ik zwanger was, er werd mij tenslotte en maand daarvoor vertelt dat ik ‘PCOS’ heb en mogelijk niet erg vruchtbaar was. We dachten dat ik plots een depressie kreeg en dit namen we aan als waarheid (ik was natuurlijk ver van mezelf verwijderd), tot ik thuis kwam na een doktersbezoek en ik mijn man vertelde dat ik mezelf zo kwijt was geraakt. Hij vroeg wat ik voorheen deed om dicht bij mezelf te komen en dat was meditatie. Ik durfde niet, maar hij kwam naast mij zitten. Ik sloot mijn ogen en hoorde een stem in mijn oren zeggen: Lieverd, je bent zwanger! Een golf van alle emoties gingen voor mijn lichaam. Door de ‘prenatale depressie’ voelde ik mij onwijs ongelukkig, zwaarmoedig en vooral niet blij met de zwangerschap. Deze periode werd een grote nachtmerrie, en door medische oorzaak eindigde het in een abortus. Iets wat ik nooit had kunnen bedenken te doen, een mega gewenst kindje maar ik kon haar niet dragen, niet vanwege mijn gezondheid, en achteraf bleek ook dat zij nooit fysiek en vooral levend geboren had kunnen worden. Ik kon niet begrijpen waarom, waarom mij/ons dit moest overkomen. Maar vlak na de prenatale depressie en het afbreken van de zwangerschap, kwam ik erachter waarom zij hier wel was, niet fysiek, wel energetisch. Zij was mijn wake-up call. Zij kwam hier om mij op het juiste pad te brengen. In een korte tijd werden vrijwel al mijn gaves geactiveerd (heldervoelend, helderwetend, helderziend en horend). In het begin was dit onwijs heftig, ik had er geen controle op een leek zelfs de caissière haar chakra’s te lezen…

Ik stopte per direct met mijn bedrijf en verkocht mijn hele inboedel. Het was tijd om mijn zielsmissie te gaan ontdekken en tot uiting te brengen. Er volgde een periode van integratie, bezinning, verdieping en omarming. Alle losse puzzelstukjes vielen op z’n plek en ik durfde langzaamaan steeds meer mensen te vertellen over mijn gaves, oftewel, ik kwam spiritueel uit de kast.. 

Ik heb het geluk gehad dat ik nog lange tijd contact heb mogen hebben met dit sterrenkindje, zij maakte energetisch deel uit van het gezin. Zij brengt mij (nog steeds) op de juiste plekken, geeft mij de juiste richting en herinnert mij elke keer opnieuw aan wie ik in essentie ben. Ik zal er niet om liegen dat het, ondanks de mooie uitwerking, een heftig emotioneel proces was waar ik ook op de aardse laag doorheen mocht gaan. Zij is nu een van mijn gidsen en die plek nam zij in nadat ik meer rust kreeg bij het idee dat ze hier niet is om fysiek geboren te worden. Er zijn nu eenmaal ook zielen die even fysiek in een gezin willen zijn om daar uiteindelijk energetisch aanwezig te kunnen zijn. 

Door deze ervaring durfde ik te gaan staan waarvoor ik hier op aarde kom. En juist daarom wil ik vrouwen als jou dichter bij je eigen essentie brengen. Ik luisterde niet naar mijn intuïtie, omdat ik niet goed wist wat mijn intuïtie precies vertelde, daardoor ging ik voorbij aan mijn gevoel en was het nodig om mij een flinke ‘schop’ te geven om toch te luisteren. Jij hoeft die ‘schop’ niet te krijgen, want ook jij bent een spiritueel wezen met haar eigen gaves, en het is aan jou om die gaves te gaan omarmen, (h)erkennen en te belichamen. 

Mijn missie is om jouw soulguide hier op aarde te zijn, om jou in contact te brengen met jouw intuïtie, met jouw kracht en wijsheid. Dit is niet iets wat voor sommige is weggelegd, iedereen heeft een gave en we zijn nog nooit eerder zo uitgedaagd in het leven om hiermee in contact te komen.

Om jou te kunnen helpen heb ik online programma’s, geef ik (groeps)healings, en geef ik inspiratie op Instagram, hierover vind je meer op mijn website.

Ik hoop je daar te zien mooie ziel, je bent welkom.